1. Veti fi tentati sa faceti sex de fiecare data cand va vedeti
Din moment ce sexul este mai special atunci cand il faci cu persoana a carui corp il stii foarte bine din toate punctele de vedere, relatiile intime cu fostul/fosta pot fi foarte convenabile si satisfacatoare.

Este o scurtatura catre un orgasm de inalta calitate, dar se recomanda doar daca te poti baza pe fostul partener sa revina pentru o singura noapte si, apoi, sa se scuze prompt din viata ta; pana data viitoare cand esti din nou singur/a sau excitat/a si nu ai chef sa te auto-satisfaci.

Daca fostul/fosta vrea sa aveti o relatie de prietenie cu beneficii pana cand gasesti ceva mai bun, e in regula. Dar, daca alegi sa il/o clasifici precum un amic sau amica, vei observa ca acele partide minunate de sex va vor tenta de fiecare data cand sunteti impreuna; pe langa asta, nu te poti culca cu el/ea si, dupa, sa il/o ignori, pentru ca asta ar fi foarte nepoliticos.

2. Nu veti respecta limitele stabilite

Limitele sunt facute pentru caini sa nu fuga in strada, pentru oameni sa nu se comporte neprofesional la locul de munca si pentru copii sa nu cada pe scari. Nu au fost create pentru prietenii.

Acestea ar trebui sa incurajeze libertatea. Ne sunam amicii pentru sustinere, cand avem nevoie ca cineva sa ne asculte supararea sau cand vrem sa barfim si nu ne dorim sa fim judecati pentru mitocania noastra. Prietenilor le dezvaluim cele mai infricosatoare, profunde si intunecate parti din noi.

Din moment ce este dificil sa ramai intr-o relatie amicala cu fostul partener fara a inclina balanta spre o relatie amoroasa, multe persoane care au fost in relatii de iubire, dar pe care le-au transformat in prietenii, stabilesc anumite reguli (ex. „haide sa nu vorbim despre asta sau asta”, „haide sa ne vedem doar in timpul zilei ca sa nu ne imbatam si sa facem vreo prostie” sau „haide sa vorbim in zilele de Miercuri”), dar limitele te sufoca. Prietenia adevarata transcende regulile dupa care traim prin intermediul interactiunilor pe care le avem cu restul lumii. Cine isi doreste un prieten/a cu care sa nu poate bea mai mult sau pe care nu il/o poate suna intr-o zi de Luni? Nimeni.

3. Va pierdeti timpul incercand sa va refaceti relatia

Daca iti petreci timpul cu fostul evoluat in prieten, veti avea parte de experiente placute, pentru ca asta fac prietenii. Problema cu experientele placute este ca reusesc sa gaseasca o cale de a acoperi toate problemele care au stat la baza despartirii.

De fiecare data cand radeti sau plangeti impreuna la un film trist, veti face inca un pas in incercarea zadarnica de a va reface relatia. La inceput, lucrurile ar putea sa para dragute, dar partea mai putin placuta va reiesi la suprafata – iar tu, probabil, esti la fel de incapabil/a sa rezolvi problemele precum erai si la inceput, cand ati ales sa mergeti fiecare pe drumul lui. Relatiile intermitente sunt extenuante. Pe bune. De ce sa te chinui?

4. Va veti strica noile relatii

Citeste continuarea articolului aici: 10 motive pentru care nimeni nu ar trebui sa ramana in relatii amicale cu fostul sau fosta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *