Unele surse online definesc inteligenta ca fiind abilitatea de insusire si de aplicare a cunostintelor, o definitie ce o apropie oarecum de intelepciune. Cu toate acestea, putem vedea o diferenta considerabila intre inteligenta si desteptaciune.

Inteligenta implica aspectul invatarii, in care un individ isi exprima o forma de superioritate in fata altora prin capacitatea lui de a intelege, prin creativitate, logica, constienta de sine si chiar si rezolvarea problemelor, printre multe alte calitati.

Prin urmare, atunci cand o persoana va spune ca sunteti inteligenti, el sau ea insinueaza faptul ca sunteti mai speciali in ceea ce priveste functiile cerebrale si conduita generala.

Multe persoane au studiat extensiv pentru a descoperi cum se dezvolta inteligenta la oameni sau trasaturile pe care cei mai isteti le poseda; concluziile sunt impartite dar numai intr-o mica masura. Este important sa realizam ca toata lumea poseda un nivel de inteligenta si cu ajutorul cercetarilor si aplicatiilor, oricine isi poate dezvolta iscusinta catre niveluri superioare.

Mai exact, va puteti mari gradul de inteligenta pana la un nivel in care deveniti o autoritate iar cei din jur vor incepe sa va citeze.

Unele dintre trasaturile pe care persoanele inteligente le impartasesc nu sunt neaparat mai placute, asa ca aceasta lista nu cauta sa le ridice in slavi. Cercetarile au fost efectuate doar pentru a sublinia cateva dintre cele mai intalnite calitati pe care oamenii isteti le poseda.

Cu toate acestea, este posibil sa fi un individ cu un grad inalt de inteligenta si sa nu iti asumi niciuna dintre calitatile mentionate sau sa cunoasteti o persoana mai putin iscusita care sa demonstreze cateva dintre urmatoarele calitati.

Care dintre aceste trasaturi le aveti si pe care dintre ele credeti ca ar fi bine sa vi le dezvoltati?

Ar putea fi consumatoare de droguri

Aceasta afirmatie ar putea enerva pe toata lumea care citeste articolul dar nu eu sunt cea care va nega faptele. In 2012, un grup de cercetatori a efectuat o investigatie asupra IQ-ului la copii si riscul acestora de a consuma droguri ilegale.

Rezultatele au fost surprinzatoare deoarece au descoperit ca elevii de liceu care prezentau un nivel mai mare al coeficientului de inteligenta erau mai predispusi la consumul de droguri ilegale, in comparatie cu ceilalti studenti care aveau un IQ mai scazut.

Cu toate acestea, este important sa tinem seama de faptul ca studiul nu a demonstrat ca persoanele consumatoare de alcool sau droguri deveneau mai inteligente, ci faptul ca subiectii cu un IQ mai mare aveau tendinta de a se angaja in consumul de alcool si droguri. Consumul acestora in exces va afecta IQ-ul individului intr-un mod negativ.

Stiu ca nu stiu tot
V-ati aflat vreodata in prezenta unei persoane care crede ca stie tot despre toate si ca mereu are dreptate? Astfel de persoane au foarte mult de invatat deoarece cu cat un individ invata mai mult, cu atat el sau ea realizeaza mai repede ca exista o multime de lucruri pe care nu le cunosc.

Persoanele cu un grad inalt de inteligenta ar putea gasi raspunsuri la mai multe intrebari, in compartie cu alte persoane dar de prea putine ori vor denigra opiniile celor din jur in incercarea de a dovedi cat de superiori sunt.

Persoanele mai putin inteligente au o problema comuna de a nu realiza ca nu stiu totul, o capcana din care este foarte greu sa le scoatem si care este extrem de enervanta pentru cei din jurul lor.

Fac greseli si invata din ele

Ni se intampla des sa intalnim persoane care regreta unele greseli pe care le-au facut acum mult timp, o caracteristica pe care o asociem de obicei cu anumite tipuri de personalitate.

Totusi, va va surprinde sa aflati ca staruirea asupra unei greseli este un indicator pentru faptul ca persoanei respective ii lipsesc cateva niveluri de inteligenta. Ar putea suna precum o insulta la adresa celor mai emotivi dar nu asta era intentia afirmatiei.

Persoanele istete cauta mereu sa invete pe cat de mult posibil din greseli si sa treaca mai departe. Desi profesorul lui Thomas Edison, in primii sai ani de scoala, credea despre el ca este prea prost pentru a invata ceva, ne gandim la el ca la unul dintre cei mai mari inventatori din anii 1800.

Si-a evaluat cele 1000 de greseli in incercarea de a concepe becul printr-o mie de metode diferite de a nu face becul si a reusit pana la urma sa isi duca proiectul la bun sfarsit.

Se adapteaza usor

Citeste continuarea articolului aici: 12 caracteristici a persoanelor extrem de inteligente (confirmate stiintific)