Draga, daca esti o persoana cu doua fete, macar fa-o pe una dintre ele mai draguta. – Marilyn Monroe


Marilyn Monroe a fost un model extrem de apreciat si o actrita innascuta; si se pare ca era si destul de dibace in ceea ce priveste manipularea persoanala pe care a pus-o in practica de nenumarate ori de-a lungul vietii ei admirabile. Domnisoara Monroe poseda o frumusete, o alura si chiar si o avere ce striga: Profita de pe urma mea!.

Dar, in ciuda reputatiei ei faimoase de a juca roluri de „blonda prostuta”, Marilyn era un specialist in citirea caracterelor. De fapt, nu suporta de niciun fel persoanele false. In multe randuri, ii demasca foarte repede pe cei care aveau intentii ascunse.

Oh, si se pare ca blonda prostuta avea un IQ de peste 160. In ciuda acestor aspecte, am cam deviat putin de la subiect. Acest articol nu este despre Marilyn Monroe. Niciunul dintre noi nu este Marilyn Monroe si 99.999 la suta din noi nici macar nu se vor apropia de nivelul de faima sau de averea pe care aceasta femeie inteligenta si frumoasa le avea.

Totusi, avem un lucru comun: cu totii putem fi victime in fata manipulatorilor.

Acestia vor zambi, ne vor vorbi cu inocenta, timp in care vor incearca in mod deliberat sa ne insele si sa ne controleze mintile. Din pacate, de multe ori manipulatorii reusesc sa isi indeplineasca scopul.

Deci, care este solutia? Este destul de complicata, dar totusi simpla: trebuie sa fim extrem de constienti de factura persoanelor din jur, fara a ezita sa actionam corespunzator atunci cand consideram ca este necesar.

Vom discuta despre 5 trasaturi arhicunoscute a unui manipulator tipicar: o persoana buna cu intentii diabolice.

Iata 5 semne ca o persoana draguta cu voi poarta in secret intentii rele:

1. Conversatiile sunt mereu unilaterale

Nimic nu ar trebui sa va surprinda aici. Persoanele dragute cu intentii marsave sunt programate pentru a domina discutiile. Oamenii obisnuiti, printre care se numara si cei care duc lipsa de capacitati active de ascultare, vor incerca macar sa se antreneze intr-un dialog.

Manipulatorii de acest tip nu trebuie sa fie considerate persoane obisnuite pentru ca nu intretin conversatiile.

Nu va faceti griji, acest comportament enigmatic are si o explicatie: sunt egoisti si manipulativi. Astfel de persoane sunt atat de concentrate pe propria persoana incat, la un moment dat, motivul discutiei va reveni tot asupra lor.

2. Fac solicitari in mod repetat

Un alt talent pe care manipulatorii il detin este abilitatea de a va extenua. Ca o persoana individualista la cel mai inalt nivel, vor repeta constant – de multe ori intr-un mod subtil – actiunea pe care v-au cerut sa o indepliniti.

Citeste continuarea articolului aici: 5 semne ca o persoana „buna” are de fapt intentii rele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *