Probabil ca ati auzit despre beneficiile pentru sanatate de care puteti profita daca mancati miere. Daca nu, iata o mica lista cu avantajele acestui cadou dulce al albinelor:

• Ajuta la combaterea alergiilor
• Este bogata in fitochimicale
• Poate proteja impotriva virusurilor si a bacteriilor
• Poate stopa inflamatiile
• Poate imbunatati sanatatea ochilor
• Poate intari sistemul imunitar
• Poate promova absorbtia mineralelor, inclusiv a seleniului si a calciului

Care este cea mai buna miere?
Au aparut o multime de tipuri si soiuri de miere si, precum un consumator, ar trebui sa va fie usor sa alegeti. In general, acestea sunt cele 3 tipuri de miere pe care le puteti gasi:

1. Miere pura
Majoritatea expertilor convin ca acesta este cel mai bun tip de miere cand vine vorba de aroma, savoare si beneficii pentru sanatate. Cruda inseamna ca nu este tratata si daca a trecut prin vreun proces, acesta a fost minimal, nu s-au adaugat conservanti sau nu i s-a alterat compozitia. Nu confundati mierea pura cu cea organica, deoarece cea organica are un nivel minim de conservanti. Puteti obtine miere cruda de la un apicultor de incredere.

2. Miere salbatica
Aceasta provine din padurile Peruviene iar particularitatea ce o deosebeste de celelalte este ca nu are acel gust dulce. Mierea salbatica are o culoare profunda de chihlimbar si, din moment ce nu a fost filtrata, de cele mai multe ori contine particule ce provin de la albine, scoarta de copac, ramurele sau ceara. Puteti gasi acest tip de miere in pietele deschise de pe marginea Raului Amazon.

3. Mierea de Manuka

Citeste continuarea articolului aici: Care este cel mai bun tip de miere pentru sanatatea voastra?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *