Cand vine vorba de carti audio, iubitorii de carti au opinii variate cu privire la beneficiile acestora in comparatie cu lectura conventionala.

Unii spun ca experienta este la fel ca cititul, in timp ce altii au alte pareri si considera ca sunt o alternativa lenesa!

Cu toate acestea, indiferent de opinii, cartile audio si-au gasit drum in inimile multor iubitori de carti, iar popularitatea lor este in crestere cu timpul, mai ales ca acum sunt disponibile carti audio in romana.

De ce nu? Exista multe beneficii recunoscute ale cartilor audio care le fac potrivite pentru multe situatii. De exemplu, puteti asculta carti audio in timp ce conduceti, curatati, mergeti pe jos etc. si economisiti o cantitate buna de timp.

Nu poti face asta in timp ce citesti, nu-i asa?

Nu spunem ca o carte audio este mai buna decat cititul. Ceea ce vreau sa spun este ca ambele au propria lor importanta si ar trebui sa le recunoastem si sa le acceptam pentru marile valori pe care ni le daruiesc.

1. Imbunatatesc pronuntia si fluenta

Ascultarea cartilor audio va imbunatateste acuratetea si fluenta citirii si vorbirii. In timp ce naratorul(i) nareaza cartea, puteti observa si invata felul in care el/ea pronunta diferite cuvinte. In plus, acum puteti gasi si carti audio in Romana.

Nu numai asta, dar ii poti observa si viteza de citire, pauzele, accentele si intonatiile sale, care sunt foarte importante pentru a avea o fluenta buna si o buna stapanire a oricarei limbi.

2. Ajuta la imbunatatirea managementului timpului

Unul dintre cele mai notabile beneficii ale cartilor audio este ca puteti economisi o cantitate buna de timp prin multitasking. Puteti continua sa ascultati cartea audio daca celelalte sarcini nu necesita multa atentie.

Multi oameni adora sa asculte carti audio in sala de sport sau in timp ce merg la plimbare sau in timp ce fac alte activitati zilnice, fie ca e vorba de conducere, gatit, curatenie sau chiar baie.

3. Construiesc abilitati de ascultare critica

Ascultarea critica implica analiza, gandire critica si judecata. Ascultarea cartilor audio este o modalitate excelenta de a va dezvolta abilitatile critice de ascultare.

Citeste continuarea aici: Cele mai importante avantaje ale cartilor audio