Daca pare ca ti-am citit gandurile, inseamna ca vrei sa afli care sunt cele mai frecvente motive pentru care metoda fertilizarii in vitro (FIV) nu are mereu succes.


Desi medicina a avansat prin modalitati tehnologice impresionante, fertilitatea ramane un joc de noroc si nici medicii nu pot raspunde cateodata la unele dintre cele mai evidente intrebari.

Iata insa cateva posibilitati pentru care FIV poate da gres

Embrionii nu s-au implantat. Unul dintre motivele pentru care acest lucru se intampla este faptul ca dezvoltarea lor s-a oprit inainte de a ajunge la stadiul de implantare. Aceasta piedica este corelata cu varsta femeii si poate fi intalnita atat in cazurile de FIV, cat si la conceperea pe cale naturala.

Cu cat o femeie incearca sa ramana insarcinata mai tarziu, cu atat sansele ii sunt mai diminuate.

Embrionii si-au inceput implantarea si apoi s-au oprit. Acest proces atipic poate surveni in cazul embrionilor care au cromozomi anormali. Exista un test de pre-diagnosticare genetica, insa este extrem de costisitor. Procedura presupune recoltarea unei celule al carei ADN va fi verificat.

Dincolo de faptul ca eficienta acestui test nu a fost dovedita, el poate fi si daunator embrionului, motiv pentru care nu este prea des intreprins.

Citeste continuarea articolului aici: De ce esueaza fertilizarea in vitro