Pentru a avea un organism sanatos si energic, rezistent la stres si afectiuni grave este necesar sa dormi cat mai mult. Chiar daca programul tau este foarte incarcat, specialistii recomanda sa transformi odihna intr-o prioritate, indiferent de varsta.
Multi dintre noi cred ca rolul somnului este doar cel „de frumusete”. Ei bine, nu e asa, un somn odihnitor este esential pentru un corp sanatos si o stare de spirit buna in permanenta. Aloca timp pentru cea mai lunga „actiune” din dormitor.
In medie o persoana are nevoie de 7 pana la 9 ore de somn pe noapte, daca vorbim de copii acestia au nevoie de mult mai mult timp pentru odihna, ajungand pana la 11 ore.
Iata care sunt principalele 6 riscuri la care te expui daca dormi doar 6 ore pe noapte:
Creste riscul bolilor cardiovasculare
Este deja cunoscut faptul ca somnul regleaza functiile naturale ale organismului, ajuta corpul sa isi indeplineasca procesele si sa isi „reseteze” nivelul de energie. De acee este foarte important sa ai o saltea confortabila pentru un somn odihnitor.
Studii medicale efectuate de-a lungul anilor au demonstrat ca un somn prea scurt, de o calitate slaba, este direct legat de o sanatate mai putin buna.
Printre efectele somnului insuficient se numara si cresterea tensiunii arteriale, dar si cresterea riscului de boli cardiovasculare, in general.
Slabeste sistemului imunitar
Daca organismul uman nu primeste odihna de care are nevoie, acesta incepe sa consume din propriile resursele. Prin urmare, va deveni din ce in ce mai slab.
…
Citeste continuarea articolului aici: Motivele pentru care e periculos sa dormi doar 6 ore pe noapte