Avand o bucatarie conectata la living nu numai ca ajuta la castigarea amplorii vizuale si permite trecerea luminii naturale, dar are si un alt mare avantaj, si anume acela de a crea un spatiu comun pentru a imparti mai mult timp cu familia.

Atunci cand se integreaza o bucatarie in camera de zi, este foarte important modul in care cele doua spatii sunt conectate vizual si de aceea decorarea trebuie sa fie in aceeasi linie pentru a obtine un rezultat echilibrat si armonios.

Important este intotdeauna ca decorul sa se adapteze foarte bine la spatiul disponibil, astfel incat sa nu ramana niciun colt nefolosit si totul sa fie frumos si placut ochiului.

Aceste bucatarii sunt din ce in ce mai la moda, de aceea, in continuarea acestui articol iti prezentam cateva idei pe care sa le ai in vedere daca te hotarasti sa organizezi o bucatarie de tip open space.

Delimiteaza bucataria de living

Primul lucru de care trebuie sa tii cont este separarea zonei de gatit de cea de luat masa.

Cea mai la indemana varianta? O insula de bucatarie. Aceasta poate fi, fara probleme, un corp cu rafturi, si te vei bucura, astfel, si de zone suplimentare de depozitare.

Daca spatiul e redus, covoarele se pot dovedi la fel de utile. Pentru o bucatarie de dimensiuni mici, covoarele in culori diferite pot marca cele doua zone.

Extinde spatiul, din punct de vedere vizual

Ai luat decizia de a transforma bucataria inchisa intr-una open space? Poti extinde si mai mult spatiul, din punct de vedere vizual, cu ajutorul corpurilor potrivite de iluminat.

Alege corpuri de iluminat diferite pentru zona livingului si a bucatariei, insa, tine cont de functionalitate. Luminile trebuie sa fie practice, utile si aranjate cu gust, pentru a crea un contrast placut.

Camerele de dimensiuni generoase vor avea nevoie de lumina puternica, pentru ca si spatiul care trebuie sa primeasca lumina este mai mare.

Totodata, daca ferestrele camerei sunt orientate catre sud, te bucuri de lumina pe tot parcursul zilei. Trebuie sa gasesti solutii ideale pentru iluminatul de seara, cu o intensitate potrivita pentru toata bucataria.

Citeste continuarea aici: Organizarea unei bucatarii open space

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

2 thoughts on “Organizarea unei bucatarii open space

  1. Aceasta idee de a folosi plantele ca elemente decorative mi se pare minunata! Nu doar ca aduc frumusete in casa, dar au si beneficii pentru sanatatea noastra. Citind acest articol, am invatat cateva trucuri practice despre cum sa alegem plantele potrivite si cum sa avem grija de ele. Multumesc pentru informatii!

  2. Articolul este foarte interesant si informativ. Imi place ideea de a folosi plantele in decorarea casei, pentru a aduce un strop de natura in interior. De asemenea, sfaturile despre cum sa ingrijim plantele pentru a le mentine sanatoase sunt foarte utile. Ma bucur ca am descoperit acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *