Cercetatorii de la Universitatea din California de Sud au anuntat ca postirea pentru cel putin 3 zile poate regenera intregul sistem imunitar si promoveaza un stil de viata mai sanatos.

Acestia au descris studiul precum o „descoperire remarcabila si majora” in ceea ce priveste metodele naturale de intarire a sistemului imunitar.

In trecut, dietele de post au fost criticate de nutritionisti ca fiind foarte nesanatoase. Cu toate acestea, noul studiu efectuat de oamenii de stiinta din America sugereaza faptul ca infometarea corpului declanseaza productia de noi leucocite (celule albe din sange), care lupta impotriva infectiilor.

Cercetatorii spun ca aceasta descoperire este in principal benefica pentru persoanele care sufera de un sistem imunitar deficitar, precum in cazul pacientilor cu cancer ce se afla in stadiul de chimioterapie. Chiar si persoanele mai in varsta pot beneficia in urma acestui studiu.

Odata cu inaintarea in varsta, sistemele lor imunitare se slabesc, fiindu-le mult mai greu sa lupte impotriva bolilor obisnuite. Conform acestui studiu, postul ii poate ajuta sa isi regleze din nou sistemul imunitar.

Postirea pentru 72 de ore protejeaza pacientii suferinzi de cancer impotriva impactului toxic pe care il are chimioterapia. Acest tratament salveaza vieti dar poate, in acelasi timp, sa cauzeze leziuni colaterale majore pentru sistemul imunitar. Rezultatele studiului sugereaza faptul ca postirea poate diminua unele dintre efectele negative ale chimioterapiei.

Intrand in amanuntele studiului, cercetatorii au spus ca postirea declanseaza o schimbare de regenerare care alerteaza celulele stem sa creeze noi leucocite; mai exact, sa regenereze sistemul imunitar.

Directorul programului de cercetare, Profesorul Valter Longo, care este profesor de Gerontologie si Stiinte Biologice la Universitatea din California, spune ca studiul a demonstrat ca postirea poate ajuta corpul uman sa produca un intreg nou sistem de aparare.

Citeste continuarea articolului aici: Postul de 3 zile poate regenera intregul sistem imunitar al omului