Cuvantul vintage provine din limba engleza si inseamna vechi. O piesa vintage, este aceea mai veche de douazeci ani a carei valoare estetica si de design e recunoscuta sau reprezentativa deceniului de creatie.

In functie de timpul pe care suntem dispusi sa-l alocam, bugetul de care dispunem si nu in ultimul rand spatiul pe care il avem, putem alege decorul dorit, unul din acestea putand fi cel vintage, considerat cel mai interesant. In descrierea de mai jos vei vedea ce implica decorul vintage din dormitor.

Moda veche

Pornind de la acest concept, specialistii considera ca a combina un obiect sau o piesa de mobilier veche cu ceva nou, vom reusi sa punem in valoare noul si sa schimbam perspectiva celui vechi, creand un spatiu comod, caracteristic si estetic.

Pentru a gasi o piesa perfecta este foarte simplu, urmeaza-ti instinctul si cu siguranta nu vei da gres. De cele mai multe ori, o piesa veche spune tot, ideea fiind sa avem grija, sa nu supraincarcam spatiul de care dispunem.

Un lucru important de specificat este ca mobilierul vechi nu trebuie intodeauna sa reprezinte piesa centrala a camerei, avand posibilitatea de a avea un caracter mai subtil, dar valoros.

Pentru autenticitatea din dormitorul tau vintage putem apela si la afise, tablouri sau ilustratii pe care le putem achizitiona si online, iar in final vom obtine ambientul mult dorit.

Patul

Patul este elementul central al dormitorului si asta se vede imediat ce intri in incapere. Dar, daca in alte stiluri prezenta lui este luata ca atare, fara sa fie accentuata, in decorul vintage el va fi personajul principal care trebuie admirat.

Alege un pat cu o tablie impresionanta, din fier forjat sau din lemn masiv ornamentat. Un truc creativ este sa aplici un tapet cu model floral pe tablia din lemn si astfel, cu un efort minim, vei face o schimbare majora in decor.

Noptierele

Citeste continuarea aici: Realizarea unui decor vintage in dormitor