Mintea o poate lua in toate directiile atunci cand se afla sub presiunea exercitata de stres – spre un rezultat pozitiv sau negativ: se poate antrena sau se poate opri.


Ganditi-va la ea precum un domeniu a carui extremitati sunt formate din inconstienta la capatul negativ si hiperconstienta la cel pozitiv.

Modul in care mintea se muleaza in functie de gradul de stres este influentat in mod puternic de antrenamentul mintii. – Frank Herbert, Dune

Nivelul de stres resimtit pe teritoriul Americii – si in majoritatea tarilor din lume – se afla sau este aproape de a atinge un punct critic.

Grijile financiare, orele excesive de munca, responsabilitatea unei familii, probleme de sanatate – toate contribuie la actuala epidemie mondiala de stres.

Vreti sa stiti care este profunzimea la care a patruns stresului in vietile noastre? Cautati pe Google „epidemia de stres” si pregatiti-va. Cititi cateva articole despre acest subect – este de-a dreptul infiorator modul in care stresul s-a infiltrat si ne-a limitat vietile.

De asemenea, este ingrijorator faptul ca -individual si in colectiv – am permis stresului sa penetreze in cultura noastra. Iata un fapt ce va va deschide ochii:

Conform Asociatiei Americane de Psihologie, stresul cronic se afla in legatura directa cu sase cauzalitati fatale: bolile cardiace, cancerul, boli pulmonare, accidente, ciroza ficatului sau suicid. Mai mult de 75% dintre toate vizitele la cabinetul unui terapeut sunt efectuate in scopul unor simptome sau plangeri aflate in directa conexiune cu stresul.

Intorcandu-ne la citatul introductiv al Domnului Frank Herbert, este esential ca noi sa ne putem pregati pentru contracararea efectelor stresului – si exista numeroase cai de a face acest lucru. Trebuie sa redobandim controlul; nu doar pentru noi, ci si pentru generatiile viitoare.

In acest articol ne vom axa asupra 5 metode simple, unice si eficiente pentru a reduce nivelul de stres. Speram ca acestea vi se vor parea folositoare si benefice pentru sanatatea voastra.

Iata cele 5 lucruri pe care le puteti face atunci cand va simtiti acaparati de stres (si care chiar functioneaza):

1. Mancati fulgi de ovaz

Pe langa ca au un gust bun, fulgii de ovaz reprezinta un antidot minunat impotriva stresului. Acestia au demonstrat ca pot „reduce nivelul de hormoni cauzati de stres” si pot elibera componente chimice in creier ce va vor oferi o stare de bine.

Fulgii de ovaz sunt abundenti in triptofan – un aminoacid important ce sta la baza formarii serotoninei neurochimice. Pentru ca creierele noastre sa produca aceasta componenta chimica ce da „starea de bine”, trebuie ca triptofanul sa fie prezent in cantitati suficiente.

Pe langa acestea, fulgii de ovaz mai contin si alte elemente importante. Magneziumul, un relaxant natural si probiotice, care ajuta la coordonarea nivelului de stres si la imbunatatirea somnului; ambele se afla in abundenta in fulgii de ovaz.

Citeste continuarea articolului aici: 5 lucruri pe care sa le faceti atunci cand stresul va acapareaza si care chiar functioneaza