Doctorii ne-au avertizat ca stilurile de viata nesanatoase si sedentare nu ne vor ajuta in niciun fel inimile.

De fapt, pot favoriza aparitia blocajelor arteriale si, prin urmare, vor creste riscul de dezvoltare al bolilor cardiace. De curand, oamenii de stiinta au descoperit ca membrii tribului Tsimane au cele mai sanatoase inimi din lume.

Tsimane este un trib de indigeni din padurile Amazoniene aflate pe teritoriul Boliviei. Conform cercetatorilor, acesti oameni sunt extrem de activi si, de aceea, au inceput sa le studieze stilurile de viata. Cei din Tsimane traiesc din vanat, pescuit si cules, iar oamenii de stiinta au inceput sa caute indicii pentru a intelege cum pot aplica aceste obiceiuri in vederea promovarii unor solutii pentru ne insanatosi inimile.

Studiul publicat in jurnalul Lanteta a notat urmatoarele:
• Membrii tribului Tsimane se expun unui risc de cinci ori mai mic decat locuitorii SUA de a dezvolta ateroscleroza coronariana – o afectiune care cauzeaza intarirea arterelor.
• Starea de sanatate a inimii unui membru Tsimane in varsta de 80 de ani este asemanatoare unui American in jurul varstei de 55 de ani.
• Tribul prezenta cea mai mica rata de boli arteriale dintre toate cazurile studiate.

Citeste continuarea articolului aici: Aparent, membrii unui trib din America de Sud au cele mai sanatoase inimi din lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *