Ne ia in medie 3-4 saptamani pentru a ne stabili un obicei (si, din fericire, internetul este plin de metode pentru a ne ajuta).

Indiferent de modul in care decideti sa faceti aceste noi obiceiuri ca o parte permanenta din rutina dumneavoastra, veti ramane uimiti cat de fericita si insemnata vi se va parea viata in urma acestora.

Iata 5 lucruri pe care le puteti face saptamanal pentru a avea o viata mai fericita, mai insemnata:

1. Eliberati-va de griji

Va aflati in situatia de a contempla asupra unui lucru despre care stiti ca nu aveti nici un fel de control? Este ceva ce va enerveaza si sa nu puteti face nimic in aceasta privinta? Sunteti in situatia in care viata va creaza probleme (sau va creati singuri acele probleme)?

Erma Bombeck a avut dreptate atunci cand a declarat ca grijile sunt precum un balansoar; va ofera un motiv de gandire dar care nu va duce nicaieri. Si totusi, e greu sa nu ne facem niciodata griji. Este si mai greu atunci cand incercati in mod deliberati sa nu va faceti griji. Stici ce va poate ajuta? Notarea acestor probleme…si apoi eliminarea acestora.

Atunci cand va notati grijile, le luati puterea. Exprimandu-le este ca si cum le-ati oferi propria viata: asa nu mai au nici o putere asupra dumneavoastra. Le puteti elibera si pleca mai departe. Si, in caz ca preocuparea persista, puteti rupe foaia si apoi sa o aruncati.

2. Planuiti ceva pe care sa il asteptati cu entuziasm

Incercati sa puneti la cale cel putin doua activitati distractive in serile din saptamana, asa incat veti avea ceva pe care sa il asteptati cat timp sunteti la locul de munca.

Este de mare ajutor si extrem de important sa va mentineti concentrarea si determinarea cat timp munciti, dar asta ne poate face prea rationali si atasati de probleme serioase daca nu permitem distractiei un loc in vietile noastre.

Citeste continuarea articolului aici: 5 obiceiuri saptamanale ce va vor schimba viata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *