Tuturor ne-a fost varat pe gat acelasi mesaj toata viata: sa luam note bune, sa mergem la o facultate decenta, sa gasim un loc de munca bun, sa ne asezam la casele noastre, sa ne platim impozitele si imprumuturile, sa ne straduim sa muncim cat mai mult, sa ne pensionam si apoi sa ne traim restul din viata. Suna familiar?

Pentru multi, suna ca o placa stricata si isi doresc sa o inchida cumva. Nu doar sa opreasca sfaturile si dogmele, ci sa scape de intreg sistemul in care s-au nascut. Traim intr-o cultura atat de programata si conditionata, in care oamenii au senzatia ca nu mai pot scapa, ca si cum trebuie sa urmeze stilul de viata ce le-a fost fortat de cei din jur.

Totusi, ati venit pe lumea asta sa fiti fericiti, energici si impliniti, nu fugariti si epuizati de peste 50 de ore pe saptamana la un loc de munca pe care il urati cu patima. Poate ca generatiile trecute aveau alte idealuri dar aceasta generatie este cea care se ridica si doreste sa faca lucrurile asa cum isi doreste.

Cu totii suntem obositi sa mai lucram pentru un sef, sa ne oferim +50 de ore din timp ca abia sa reusim sa trecem cu bine peste luna si ca jumatate din venit sa ne fie luat pentru impozite. Cu totii am obosit in aceasta intrecere a soarecilor si ne dorim sa gasim o cale mai buna.

Asta este pentru toti creatorii, visatorii, cei practici, cei care au credinta, cei care seteaza trenduri in lume si care nu mai cred in urmarirea normelor societatii. Daca tot trebuie sa ne petrecem atat de mult timp din viata muncind, de ce sa nu alegem ceva care chiar ne place?

Daca v-ati gandit la o strategie de exit in ceea ce priveste locul de munca, cititi in continuare pentru ca ar fi cazul sa va luati talpasita de acolo.

5 semne ca locul de munca va stoarce de fericire

1. Urati sa va mai treziti dimineata
Daca ne-am trai pasiunile, ar trebui sa ne trezim in fiecare dimineata cu entuziasm, revigorati si plini de viata. A-ti trai pasiunea inseamna a nu te plictisi niciodata de munca ta pentru ca simti din suflet ca esti cel mai potrivit pentru a duce la bun sfarsit acel lucru. Inseamna sa iti traiesti propriul adevar si sa nu accepti o viata pe care altcineva ti-a dictat-o.

Cu toate acestea, daca nu simti astfel de sentimente fata de locul tau actual de munca, trebuie sa pleci cat mai repede.

Daca tot trebuie sa ne petrecem o perioada atat de indelungata din viata muncind, de ce sa nu ne pierdem tot acel timp facand ceva care chiar ne place? Nu primim decat o sansa la viata, asa ca trebuie sa profitam cat mai putem. A-ti uri locul de munca inseamna ca trebuie neaparat sa re-evaluezi ceea ce tu iti doresti in viata si de ce continui sa te intorci la locul de munca atat de displacut.

Daca ai obosit sa te mai trezesti dupa alarma aia nesuferita, sa fi blocat in trafic cu orele numai ca sa stai jos la birou pentru 8 – 10 ore, ca apoi iar sa fi blocat trafic in drumul spre casa si sa nu mai ai timp pentru tine nici macar cand ai ajuns, atunci trebuie sa porti o discutie serioasa cu tine insuti.

Ce iti doresti cel mai tare de la viata?

2. Te simti incatusat de locul de munca din cauza facturilor
Acum, se intelege. Cu totii trebuie sa supravietuim si sincer, majoritatea oamenilor isi mentin locurile de munca la care se simt mizerabil doar pentru ca au facturi de platit. Binenteles, trebuie sa muncim pentru a ne satisface nevoile de baza impuse de societatea actuala; dar ce ar fi daca ai analiza ceea ce ai nevoie vs. ceea ce iti doresti?

Cand se trage linia, nu avem nevoie decat de cateva lucruri: de mancare, apa, un camin, haine, o relatie stabila si o pasiune in viata. Cateva dintre aceste lucruri nu au nevoie de bani. Ceea ce vreau sa spun prin asta este ca daca esti dispus sa traiesti o viata simpla, va trebui sa accepti toata restructurarea si sa iti procuri doar lucrurile de care ai nevoie cu adevarat.

Daca nu iti place locul tau de munca si vrei sa iti petreci mai mult timp traind si nu muncind, atunci evalueaza-ti nevoile in viata si timpul necesar pentru a satisface acele necesitati.

Citeste continuarea articolului aici: 5 semne ca locul de munca va stoarce de fericire