Unul dintre cele mai bune sfaturi ce mi-au fost oferite a venit de la un manager in vanzari batran care mi-a spus „Nu conteaza doar ceea ce spui, ci si felul IN CARE o spui!”. Poti fi cea mai educata persoana din camera, dar daca te comporti ca un robot, oamenii nici macar nu te vor asculta.

Comunicarea eficienta inseamna influentare, indiferent daca vorbim despre un grup mare de persoane, cineva pe care tocmai l-ati cunoscut sau cineva cu care vorbiti in fiecare zi. Exista unele elemente cheie ce va ajuta sa stapaniti limbajul corporal si care vor ajuta sa castigati atentia persoanelor din jur. Este exact ca si diferenta dintre a fi auzit si a captiva atentia cuiva.

Acestea sunt 8 metode prin care sa va mariti influenta asupra publicului cu ajutorul unui limbaj corporal eficient:

Alegeti o postura dreapta, nu rigida

Postura este unul dintre primele aspecte pe care oamenii il observa. Ideea este ca trebuie sa stati drepti, fara a induce impresia de rigiditate. Emanati incredere si putere, nu cereti atentia completa ca la o inspectie de ordin militar.

Daca aveti umerii cocosati si stati aplecati, veti oferi impresia ca sunteti firavi iar oamenii va vor crede o persoana slaba. Daca mergeti ca si cum ati avea o bucata de lemn lipita de spate, persoanele din jur vor crede ca sunteti doar arogant. Asa ca trebuie sa stati drepti, sa va relaxati umerii si sa tineti capul sus.

Eticheta strangerii mainii

Eu sunt din Texas, asa ca strangerea mainii este o chestie importanta pentru mine. Am fost invatata inca de mic copil ca primul lucru pe care il faci atunci cand te prezinti cuiva, este sa ii strangi mana. Asta nu inseamna ca trebuie sa intrati intr-o lupta de putere.

Nu incercati sa ii striviti mana celeilalte persoane, desi exista unele momente in care este nevoie de o starngere mai ferma. Spre exemplu, prima oara cand intalniti tanarul ce va va scoate fiica in oras. In circumstantele normale, civilizate ati dori ca strangerea mainii sa induca senzatia de duritate, dar nu sa-i rupeti mana.

Foarte multe lucruri pot fi transmise printr-o strangere de mana, asa ca asigurati-va ca mesajul pe care doriti sa il transmiteti se reflecta in modul de strangere a mainii.

Abordati o pozitie corecta a corpului

Postura dumneavoastra este extrem de importanta pentru a stabili tonalitatea conversatiei. Daca aveti o postura deschisa catre persoana cu care vorbiti, veti induce impresia de vulnerabilitate. Astfel, veti aparea mai abordabil si mai chipes.

Daca soldurile nu sunt centrate sau daca sunteti inclinat intr-o parte, veti da impresia de aparare si de persoana inchisa in sine. Tineti minte aceste doua aspecte atunci cand vorbiti cu cineva, pentru ca ambele posturi au aplicatii bune si practice.

Nu va aplecati

Citeste continuarea articolului aici: 8 sfaturi pentru a stapani un limbaj corporal ce va fermeca pe toata lumea