Exista un tip de taitei in Japonia despre care s-a dovedit stiintific ca pot combate bolile cardiace si pot induce o multime de beneficii pentru sanatate. Se numesc soba, sunt un tip de taitei facuti din faina de hrisca si sunt foarte versatili – ii puteti folosi la prepararea pastelor preferate, in supe si chiar pentru prajeli – taitei prajiti cu legume.


Doar pentru ca soba sunt facuti din faina de hrisca nu inseamna ca ar trebui sa stati departe de ei din simplul motiv ca glutenul poate cauza diferite efecte nefavorabile sanatatii. De fapt, nu exista deloc gluten in faina de hrisca, chiar daca prezinta cuvantul faina – hrisca nu este un tip de cereale.

Acum ca am stabilit ca puteti consuma soba in siguranta, este cazul sa cercetam unele dintre beneficiile pentru sanatate pe care includerea lor in dieta le-ar putea aduce sanatatii:

Scaderea riscului de dezvoltare a bolilor cardiace

Conform expertilor, taiteii soba sunt capabili sa scada riscul consumatorului de dezvoltare a bolilor cardiace pentru ca acest tip de taitei Japonezi sunt bogati in antioxidanti si fibre dietetice.

Asta este un lucru foarte bun pentru ca antioxidantii si fibrele dietetice lucreaza impreuna la scaderea nivelului de colesterol nociv si, in acelasi timp, maresc nivelul de colesterol sanatos. Prin urmare, presiunea sangelui poate fi mentinuta in limite acceptabile.

Citeste continuarea articolului aici: Bucurati-va de un risc scazut de dezvoltare a bolilor cardiace prin consumul acestor taitei japonezi