Lordoza este denumirea medicala pentru arcuirea anterioara a regiunii lombare din cadrul coloanei vertebrale. Adevarul este ca lordoza nu este un lucru atat de rau. Insa, arcuirea constanta a regiunii lombare poate cauza dureri, precum si accentuarea regiunii abdominale.

Este o problema comuna in randul celor care ridica greutati sau a persoanelor care isi petrec foarte mult timp stand pe scaun. Totodata, un factor declansator poate fi si excesul de grasime corporala, deoarece se depune foarte multa presiune pe coloana.

Exista o multime de cauze medicale pentru lordoza. Unele dintre ele includ osteoporoza (oasele devin fragile si casante), spondiloza (vertebra este dispusa inainte) si discita (infectarea sau inflamarea discului intervertebral). Totodata, lordoza ar putea fi cauzata de existenta unei sarcini.

Precum am mentionat mai devreme, lordoza poate cauza dureri de spate, in special daca arcuirea anterioara este foarte severa. Motivul pentru acest fenomen este: arcuirea excesiva comprima discul intervertebral – structura dispusa intre fiecare vertebra sau os din coloana vertebrala, cu rol de absorbire a socului si de minimizare a frictiunii. Durerile de spate resimtite de persoana cu lordoza s-ar putea manifesta fie cand sta in picioare sau jos.

Remedii medicale pentru lordoza
De obicei, rar este nevoie de tratament pentru lordoza, in special daca nu exista niciun simptom. Dar, daca se resimt dureri si boala incepe sa afecteze viata normala a persoanei, este necesar un tratament. Urmatoarele sunt cateva dintre remediile medicale pentru lordoza:

Medicamente nesteroidiene, non-inflamatoare sau NSAID – aceste medicamente sunt administrate indivizilor cu lordoza pentru a-i ajuta sa isi calmeze durerile si inflamatiile, ambele fiind simptome comune ale tulburarii care afecteaza zona lombara din cadrul coloanei vertebrale.

Suplimente de calciu si vitamina D – In special daca tulburarea se datoreaza osteoporozei, nu este neobisnuit ca medicul sa recomande suplimente de calciu si vitamina D. Precum probabil stii deja, calciul este necesar pentru intarirea oaselor. Pe de alta parte, vitamina D este esentiala pentru absorbtia calciului in oase.

Citeste continuarea articolului aici: Tratamente medicale si naturale pentru lordoza