Avand in vedere ca ne petrecem aproximativ o treime din viata dormind, o saltea de buna calitate si in stare buna este esentiala pentru un somn bun, dar si pentru sanatatea noastra.

O intrebare pe care ne-o punem adesea este daca salteaua noastra, pe care dormim in fiecare noapte de multi ani, isi indeplineste functia.

Si ne punem aceasta intrebare atunci cand simtim sau, mai degraba, cand experimentam ca ceva nu este in regula cu somnul nostru.

Problema este ca nu stim cu adevarat daca salteaua noastra este in regula sau daca trebuie sa o schimbam, ceea ce inseamna ca, in multe cazuri, dormim pe o saltea care nu numai ca nu ne ajuta sa ne bucuram de o odihna de buna calitate, dar care ne poate pune in pericol sanatatea.

Probabil ca te-ai saturat sa auzi ca, daca o persoana doarme bine, se trezeste plina de energie, iar tu, oricat te-ai stradui, nu te trezesti asa dimineata. De aceea, iti vom da cateva sfaturi despre cum sa stii cand sa iti schimbi salteaua.

Tipuri de saltele

Alegerea saltelei preferate depinde de criteriile pe care le doresti pentru tine: sa amortizeze bine miscarile in timpul somnului, sa asigure o pozitie corecta a corpului, sa nu se supraincalzeasca, sa fie antialergica.

Pentru o alegere corecta, tine cont de caracteristicile saltelei sau de problemele de sanatate pe care doresti sa le corectezi in timp ce dormi.

Iata cateva tipuri de saltele, in functie de modul si materialele din care sunt alcatuite:

Saltele cu arcuri
Folosite frecvent pentru ca au un raport bun calitate-pret si un pret redus, comparativ cu alte modele. Aceste tipuri de saltele sunt foarte durabile si asigura o buna circulatie a aerului.

Arcurile pot fi individuale sau incastrate in buzunare si au avantajul ca nu transfera miscarea catre partener in timpul somnului.

Saltelele cu spuma
Sunt mai costisitoare, insa, din ce in ce mai populare. Sunt realizate din diverse tipuri de materiale, ceea ce e un avantaj, fiindca pot exista permanent inovatii tehnologice.

•Cele cu spuma poliuretanica ofera sustinere uniforma pe durata somnului si se adapteaza formei corpului, fiind o alegere potrivita pe termen lung.

•Cele cu spuma gel sunt alegerea ideala pentru cei care doresc un efect de racorire indiferent de anotimpul de afara sau de temperatura din camera.

Saltelele din spuma cu memorie sunt confectionate dintr-un tip de material vasco-elastic, extrem de confortabile, fiind, din acest motiv, o alegere perfecta pentru oricine prin faptul ca materialul se adapteaza formei corpului indiferent de pozitia din timpul somnului si ajuta la reducerea punctelor de presiune din umeri sau coate.

Saltelele hibride
Sunt o combinatie intre saltele de tip spuma si cele cu arcuri. In plus au si proprietati antialergice sau antibacteriene.

Pentru cei mici exista saltele pentru copii ce combina avantajele saltelelor cu spuma 100% elastica in partea centrala cu cele ale unor saltele ortopedice de fermitate mare, necesare pentru perioadele de crestere ale copiilor, cand au loc modificari ale coloanei vertebrale.

Citeste continuarea aici: Care este durata de viata a unei saltele?

{{clean}}

3 thoughts on “Care este durata de viata a unei saltele?

  1. Sunt impresionata de creativitatea autorului in ceea ce priveste amenajarea balconului. Propunerile sunt variate si adaptabile diferitelor stiluri de design interior, iar explicatiile sunt clare si usor de inteles. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor care vor sa transforme balconul intr-un spatiu frumos si functional.

  2. Ma bucur ca am gasit acest articol, deoarece aveam nevoie de idei noi pentru a infrumuseta balconul meu. Sfaturile sunt foarte bine structurate si m-au ajutat sa imi dau seama ce pasi trebuie sa urmez pentru a obtine rezultatele dorite.

  3. Articolul este foarte interesant si ofera informatii utile despre cum sa amenajam balconul pentru a crea un spatiu placut de relaxare. Ideile prezentate sunt inspirate si usor de pus in practica, iar fotografiile ilustreaza perfect fiecare sugestie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *