Doar 50 de grame de alune de padure acopera intreaga necesitate zilnica de vitamina E, care este excelenta pentru o protectie optima a celulelor impotriva radicalilor liberi daunatori si asigura, de asemenea, o piele buna si par sanatos.
Alunele contin 225 miligrame de calciu si 330 miligrame de fosfor la 100 de grame – combinatia perfecta pentru oase puternice si dinti sanatosi. Un plus suplimentar: fosforul sprijina, de asemenea, corpul in construirea celulelor sanatoase.
Daca nu iti este frica de calorii, ar trebui sa mananci alune de padure. In ciuda continutului ridicat de grasimi, acestea contin in principal acizi grasi nesaturati, care au beneficii pentru sanatate si pentru organism, in general.
In plus, nu iti fie teama ca elementele utile din continutul alunelor se vor pierde atunci cand boabele sunt prajite usor. Structura micronutrientilor si a acizilor grasi se schimba usor doar atunci cand sunt expuse la caldura excesiva.
Alune de padure calorii
Este adevarat, alunele de padure sunt bogate in calorii. Cu toate acestea, aceasta grasime este alcatuita din acizi grasi polinesaturati valorosi, care sunt extrem de buni pentru organism. Inima si vasele de sange beneficiaza in special de acest lucru.
Multe studii arata ca alunele de padure pot reduce nivelurile ridicate de colesterol si tensiunea arteriala ridicata. Pentru cei care doresc sa slabeasca, alunele nu sunt de fapt o gustare de prima alegere.
Dar daca nu trebuie sa acorzi o atentie deosebita caloriilor, esti binevenit sa le folosesti. Grasimile nesaturate din alune au doar efecte pozitive asupra sanatatii, cu exceptia dietei.
Alunele de padure crude
…
Citeste continuarea aici: Alune de padure benefice pentru inima, sistem nervos, piele
Este interesant faptul ca articolul mentioneaza si revenirea unor elemente clasice in design, precum tapetul floral sau piesele vintage. Aceste detalii pot aduce un plus de eleganta si rafinament unei incaperi, creand un decor memorabil.
Totusi, cred ca fiecare persoana ar trebui sa-si personalizeze spatiul in functie de preferintele personale si de stilul sau de viata. Nu trebuie sa urmam intocmai trendurile, ci sa ne cream un mediu care ne reprezinta si in care ne simtim autentic.
Mi se pare foarte utila lista de culori propusa pentru acest an, cu nuante calde si pamantii care aduc un aer reconfortant in orice incapere. Este important sa ne simtim bine acasa, iar alegerea culorilor potrivite poate face diferenta.
Articolul ofera o perspectiva interesanta asupra tendintelor in designul interior pentru anul 2021. Sunt de acord cu ideea ca materialele naturale vor fi la mare cautare si ca se va pune accent pe confort si functionalitate.