Diureticele reprezinta acel tip de suplimentele care maresc productia de urina, ajutand la eliminarea excesului de apa din corp.

Uneori, le putem intalni sub denumirea de pastile pentru eliminarea apei din organism, iar aceste diuretice vor fi recomandate celor care sufera de hipertensiune (tensiune arteriala ridicata) sau edem.

Unele persoane administreaza diuretice pentru a scapa de greutatea acumulata prin retentia de apa. Pe langa pilulele gasite in farmacii, s-a dovedit stiintific ca unele ceaiuri medicinale pot actiona precum diureticele clasice.

Luand in vedere faptul ca acestea vor fi consumate conform recomandarilor unor medici, diureticele vor fi tolerate destul de bine de catre organism. Insa, asta nu inseamna ca nu pot induce anumite efecte secundare.

Starea de ameteala, durerile de cap, senzatia de sete, crampele musculare, un nivel ridicat de zahar in sange, un nivel scazut de sodiu in corp si o valoare prea mare sau prea mica de potasiu in sange sunt doar cateva dintre efectele ulterioare. In cazuri mai rare, consumul de diuretice ar putea cauza si batai neregulate ale inimii sau insuficienta renala.

Deci, fie ca iti doresti sa iti mentii tensiunea arteriala, edemul sau kilogramele sub control, este extrem de important sa ai o oarecare prudenta cand alegi sa consumi diuretice. Acest lucru se aplica in special celor carora medicii nu le-au recomandat sa consume astfel de produse.

Dar, daca doresti sa cresti productia de urina a corpului pentru a scapa de excesul de apa, ai putea opta pentru anumite ceaiuri medicinale cunoscute pentru proprietatile lor diuretice, care vor fi aproape inofensive pentru organism.

Ceai de papadie

Datorita proprietatilor sale diuretice, tamaduitorii recomanda adesea ceaiul de papadie pentru scaderea tensiunii arteriale si pentru accelerarea procesului de eliminare a toxinelor din sistemul circulator. De fapt, ceaiul de papadie este utilizat pentru calmarea arsurilor gastrice, pentru tratarea indigestiei sau pentru intarirea sistemului imunitar.

Ceai de coada calului

Citeste continuarea articolului aici: Ceaiurile medicinale cu efect diuretic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *