Cautati atentia partenerului si nu vreti niciodata sa ii parasiti. Va ganditi la ei in fiecare minut din zi. Ambii aveti convingerea ca sunteti profund si iremediabil indragostiti unul fata de celalalt.

Se poate ca voi doi sa fi format o simpla conexiune?

V-ati putea intreba: Care este diferenta? Nu suntem mereu atasati de cei pe care ii iubim?

Suntem – dar respectiva legatura poate fi mai complicata de atat. Putem forma legaturi frumoase, bazate pe iubire reciproca si respect. Totodata, putem dezvolta senzatia distrugatoare de atasament datorate fricii sau nevoilor emotionale.

Care tip de conexiune este aplicat in relatia voastra?

Un studiu efectuat de catre Universitatea din Denver a identificat 3 tipuri diferite de astfel de legaturi. Nu toate dintre ele sunt benefice – dar fiecare este extrem de puternica.

Legatura formata pe siguranta

Adultii care se afla intr-o relatie bazata pe siguranta se sustin si se respecta unul pe celalalt. Ei formeaza o legatura construita pe grija si incredere reciproca. O relatie bazata pe legaturi sigure implica compromisuri.

Fiecare partener stabileste si respecta unele limite. O persoana atasata prin siguranta este capabila sa se ofere cu generozitate, timp in care isi mentine respectul de sine si simtul identitatii. Copiii invata sa formeze legaturi sigure atunci cand le vad pe acestea formandu-se in propria familie. Le pun in aplicare de-a lungul copilariei, formand si mentinand prietenii.

Persoanele ce au format o legatura bazata pe siguranta sunt capabile sa aiba incredere in iubirea partenerului si au asteptari realiste din partea relatiilor proprii. Acest tip de legatura este intalnit in relatiile fericite.

Legatura de anxietate

Legaturile bazate pe anxietate apar atunci cand un partener este disperat de a se implica intr-o relatie fantasmagorica. Le este teama ca acest lucru nu se va intampla datorita problemelor de abandon sau a unei lipse de legaturi fericite din timpul copilariei.

Citeste continuarea articolului aici: Cele 3 tipuri de conexiuni: care dintre ele va influenteaza relatia?