Rezultatele ambelor studii au confirmat ipoteza ca preferinta pentru gustul amarui ar fi asociata direct trasaturilor rauvoitoare de personalitate, cea mai evidenta legatura trimitand catre sadism si psihopatie. – Christina Sagioglou & Tobias Greitemeyer
Um…nu sunt un psihopat?
Sa incepem cu ce este evident ca sa nu existe niciun fel de neintelegere. Daca beti cafea neagra, exista sanse mari sa aveti o sanatate mentala buna si de calitate superioara.
O multime de persoane prefera cafeaua cat mai simpla – si sunt oameni foarte buni.
Echipa de cercetatori de la Universitatea din Innsbruck (Austria) confirma aceasta ultima afirmatie. Acestea fiind spuse…
Exista o corelatie intre persoanele care beau (si mananca) bauturi sau mancaruri amare – si trasaturile mai intunecate de personalitate.
Iata cateva informatii despre studiu:
– 953 de adulti; 52% barbati, 48% femei; Varsta medie: in jur de 36 de ani.
– Publicat in Ianuarie 2016 in jurnalul Apetit.
– Evaluarea include examinari personale (preferinta pentru numele anumitor alimente) si studiul personalitatii.
„De ce a fost testat asa ceva? Cui ii pasa?”
Ce este drept, idea de a interpreta relatia dintre preferintele alimentare si tipul de personalitate suna putin ciudat.
Insa, autorii studiului au punctat cateva aspecte importante. Oamenii si animalele formeaza o relatie – atat in sensul biologic, cat si in cel emotional – cu ceea ce mananca sau beau.
Cati dintre cei care citesc acest articol iubesc ciocolata? Dar popcornul cu unt? (Eu da si eu da.)
A doua intrebare: mancati mai multe alimentele preferate, ex. ciocolata sau popcorn cu unt, atunci cand va simtiti intr-un anumit fel? Sansele spun ca vom alege alimentele de care ne bucuram atunci cand suntem incercati de anumite emotii.
Ipoteza
In esenta, o ipoteza este o estimare prin tatonare. Cercetatorii au reusit sa adune cateva dovezi pentru a sustine o banuiala – si creeaza experimente pentru a demonstra sau demonta o ipoteza.
In acest caz, autorii au format o ipoteza conform careia persoanele care prefera gusturile amare vor avea un scor mai mare la testele ce masoara asocierea fata de latura mai intunecata a personalitatii.
Ce a fost masurat si de ce
In prima faza, cercetatorii au rugat participantii sa indice preferintele lor in privinta diferitelor tipuri de alimente: dulci (ex. tort de ciocolata, dulciuri), acre (ex. lamaie, otet), sarate (ex. sunca, pastrama) si amare (ex. cafea, ridichi.)
…
Citeste continuarea articolului aici: Cercetatorii dezvaluie particularitatile bautorilor de cafea neagra