Dintre resursele bogate ale naturii, lavanda s-a remarcat inca din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile ei multiple, fiind adorata pana in prezent pentru aroma si frumusetea sa.

Lavanda este asociata cu ideea de relaxare si bunastare. Mireasma dulce a lavandei ne trimite cu gandul spre lanurile de flori albastru-violete care se intind sub cerul verii. Cu un efect calmant, atat vizual cat si prin parfumul sau, constituie o oaza de relaxare pentru sistemul nervos.

Ingredient principal in aromaterapie, uleiul de lavanda este inamicul stresului si ajuta in tratarea durerilor de cap, actioneaza impotriva anxietatii, depresiei, tensiunii nervoase si stresului emotional.

Aroma racoritoare elimina epuizarea nervoasa si nelinistea, crescand activitatea mentala. Dar beneficiile lavandei nu se opresc aici.

Lavanda contine numeroase substante active unice, care nu pot fi obtinute pe cale sintetica in laborator si care actioneaza in mod benefic asupra organismului. Compatibila cu orice tip de piele, are proprietati antiseptice, protejeaza impotriva infectiilor si ajuta la refacerea tesuturilor.

Citeste continuarea articolului aici: Lavanda, ingredient pretios pentru ingrijirea ta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *