Atunci cand vine vorba de decorarea unei case, este foarte dificil sa ne imaginam spatii complet goale, motiv pentru care mobilierul joaca un rol fundamental.

Mobilierul confera personalitate si identitate unei case, mai ales atunci cand exista locuinte cu structuri arhitecturale identice. Mobilierul va reflecta personalitatea si stilul de viata al celor care locuiesc acolo.

Atunci cand alegi o piesa de mobilier pentru casa, este important sa cunosti materialele folosite la fabricarea acesteia, deoarece acestea variaza foarte mult in functie de piesa de mobilier si de materiile prime folosite.

De aceea, este important sa fim bine informati pentru a lua decizia corecta daca ne dorim o piesa de mobilier care sa dureze multi ani si sa se pastreze ca in prima zi.

Cu siguranta ti s-a intamplat vreodata sa fii interesat sa cumperi o piesa de mobilier si sa nu reusesti sa identifici din ce material a fost confectionata mobila, ceea ce influenteaza, fara indoiala, pretul acesteia.

Exista o diversitate de materiale pentru mobilierul de casa care ne vor ajuta sa punem in evidenta stilul si preferintele pe care dorim sa le captam in locuinta noastra, asa ca in articolul de astazi, iti vom prezenta cateva dintre materialele preferate pentru mobilier.

Lemnul

Lemnul este materia prima folosita din timpuri stravechi pentru confectionarea celor mai uzuale piese de mobilier.

Chiar si azi, cand exista alternative mult mai accesibile din punctul de vedere al pretului, lemnul este utilizat pe scara larga datorita proprietatilor sale si implicit a valorii pe care o confera unui mobilier confectionat din acest material.

De obicei, lemnul se foloseste pentru realizarea oricarui tip de mobilier, insa cu precadere a mobilierului din lemn masiv cum sunt mesele, paturile, dulapurile sau comodele pentru dormitor.

In ziua de azi, exista numeroase soiuri de arbori din care se confectioneaza piesele de mobilier pentru designul interior.

Stejarul
Lemn de esenta tare si extrem de durabil, stejarul este foarte des utilizat pentru fabricarea mobilierului atat datorita proprietatilor estetice, cat si a rezistentei.

Chiar daca este un lemn deschis la culoare, se poate prelucra si colora cu usurinta.

Nucul

Citeste continuarea aici: Materialele preferate pentru confectionarea mobilierului

{{clean}}