L-Glutamina a devenit extrem de populara in industria fitnessului deoarece ajuta la recuperarea tesuturilor musculare. In esenta, L-glutamina este un tip de aminoacid care ajuta la absorbtia si stocarea proteinelor. Pudra de glutamina este folosita in scopul pierderii in greutate, pentru conturarea muschilor si pentru arderea grasimilor. Totodata, este folosita si pentru sustinerea permeabilitatii intestinale si pentru a imbunatati starea generala de sanatate.

Desi, in general, este un ingredient folosit de cei ce se afla intr-un program de antrenament, multi se intreaba ce efecte are L-glutamina asupra corpului. Iata cateva beneficii cunoscute despre L-glutamina pe care ar fi bine sa le cunoasteti.

Sprijina sanatatea gastrointestinala. Daca suferiti de probleme gastrointestinale, L-glutamina va poate ajuta. Studiile arata ca acest aminoacid poate ajuta la tratarea permeabilitatii excesive a intestinelor precum si a altor simptome, asa incat sa va simtiti cat mai bine mult mai repede.

Hidrateaza celulele. L-glutamina este cunoscuta pentru abilitatea sa de a hidrata celulele. Atunci cand volumul celular este optim, scade timpul necesar muschilor pentru recuperare in urma unui antrenament mai intens, in urma unor leziuni sau chiar rani. Repararea musculara este mult mai eficienta daca nivelul de hidratare si volumul celular sunt in parametrii optimi; iar aici intra in joc L-glutamina.

Citeste continuarea articolului aici: Beneficiile L-Glutaminei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *