Prosopul de baie perfect trebuie sa fie pufos, absorbant, sa aiba dimensiuni potrivite si, nu in ultimul rand, o culoare care sa se armonizeze cu intregul stil al incaperii.

Majoritatea persoanelor au impresia ca simpla atingere a materialului din care este confectionat un prosop este suficient pentru a alege prosopul potrivit, dar situatia este mai complicata.

In momentul in care achizitionezi orice obiect decorativ sau vestimentar din material textil trebuie sa iei seama de mai mult aspecte. Mai jos ti-am pregatit o lista cu 5 caracteristici care te vor ajuta sa cumperi cele mai bune prosoape.

Densitatea materialului

Pentru a te asigura ca prosopul ales este absorbant este necesar sa verifici densitatea acestuia inscrisa pe eticheta. Cu cat densitatea este mai mare cu atat prosopul absoarbe mai bine apa.

In unele situatii, spre exemplu atunci cand mergi la sala, vei avea nevoie de un prosop cu densitate mica spre medie (valoarea densitatii variaza intre 300 si 900 g/mp), care sa se usuce usor.

De asemenea, daca baia ta nu are geam, ar fi mai bine sa eviti prosoapele a caror densitate depaseste 600 g/mp, grele si extrem de pufoase, ce-i drept, dar care nu vor apuca niciodata sa se usuce complet intre doua folosiri, riscand astfel acumularea de bacterii.

In plus, in masina de spalat nu vor incapea prea multe astfel de prosoape groase, asa ca mai bine te orientezi catre unele cu o densitate medie.

Numarul de prosoape

Doua prosoape din fiecare tip (de fata, pentru corp si pentru picioare) pentru fiecare membru al familiei ar trebui sa fie suficiente, insa trebuie sa te asiguri ca musafirii vor putea folosi oricand prosoape de baie curate.

Dimensiunile

Cele mai mici prosoape sunt cele pe care le folosesti pentru a-ti sterge fata sau mainile, dimensiunea maxima a acestora ajungand la aproximativ 90 x 50 cm.

Citeste continuarea articolului aici: Criterii importante de urmarit cand alegi un prosop de baie