Fara indoiala, unul dintre materialele care este prezent in decorarea si designul tuturor locuintelor este lemnul, iar acest lucru include si nuantele sale existente.

Fiecare piesa de mobilier, de asemenea, daca ai pardoseli si tavane din lemn, este insotita de culori asortate sau contrastante in tapiteria elementelor de mobilier, dar si a peretilor casei.

Astfel, alegerea culorilor lemnului si a celor care le completeaza, poate face ca nuanta lemnului sa iasa mai mult in evidenta sau sa o faca mai inchisa sau mai intunecata, precum si sa intunece sau sa lumineze camerele.

In cazul stilurilor de design clasic sau rustic, gasim, in general, tonuri inchise de lemn, in timp ce in cazul stilurilor minimaliste sau moderne, sunt preferate tonurile deschise de lemn, insa ceea ce va da nota finala stilului unei case este alegerea culorii, atat pentru suprafetele acoperite, cat si pentru textile in general.

Acum trebuie sa te gandesti daca este mai bine sa alegi culori care sa se potriveasca sau sa contrasteze cu nuanta lemnului.

In articolul de astazi, vom vorbi despre combinarea nuantelor de lemn in amenajarile interioare, si in care speram ca vei gasi idei care sa te inspire.

Alege piesele importante de mobilier in aceeasi nuanta

Pentru a obtine un efect cromatic placut, indiferent de incapere, este recomandat ca piesele majore de mobilier sa aiba aceeasi nuanta, astfel incat sa asiguri coeziunea culorilor lemnului.

In acest sens, canapelele, fotoliile sau masuta de cafea pot avea parti din lemn in tonuri medii, in timp ce accesoriile mici, precum ramele tablourilor sau lampile pot fi alese in tonuri mai deschise sau mai inchise, in functie de preferinte.

De pilda, poti alege niste scaune sau fotolii cu structura din lemn de fag ori stejar si cu tapiterie din catifea, care se potrivesc de minune in jurul unei mese mari.

Combina nuantele de lemn prin intermediul accesoriilor

In amenajarile interioare poti crea efecte vizuale deosebite, folosind nuante de lemn diferite. Opteaza pentru tonuri diferite de lemn, pentru fiecare camera in parte. In timp ce o incapere poate fi mobilata cu piese din lemn de fag, in cealalta camera se pot regasi obiecte de mobilier din lemn de cires.

Pentru a combina armonios aceste doua nuante diferite de lemn, poti adauga accesorii simple, dar de efect, care sa includa nuanta lemnului predominant in camera opusa.

Echilibreaza nuantele diferite de lemn din incapere

O camera ideala din punct de vedere estetic trebuie sa fie echilibrata din punct de vedere vizual. Daca te orientezi catre nuante diferite de lemn la nivelul pieselor mari de mobilier, acestea trebuie sa fie plasate strategic.

Citeste continuarea aici: Combinarea nuantelor de lemn in amenajarile interioare

{{clean}}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *