Indiferent de marimea casei tale, rafturile si etajerele sunt o solutie de depozitare discreta si nepretuita.

Folosind spatiu gol de perete pentru a tine atat obiecte practice cat si decorative, etajerele sunt disponibile intr-o mare varietate de dimensiuni si materiale care sa se potriveasca atat in casa, cat si bugetului tau. Sunt mai multe criterii pe care sa le iei in calcul in momentul in care vrei sa iti cumperi etajere.

Tipuri de etajere

Exista mai multe tipuri de etajere din care le poti alege pe cele mai potrivite pentru tine. indiferent daca esti in cautarea unei etejare pentru baie sau a unei etajere pentru coltul camerei, tinand cont de aceste tipuri vei identifica modelul potrivit.

Etajere flotante fixe

Cea mai simpla si obisnuita modalitate de a agata etajerele, consolele individuale in forma de „L” sunt atasate de perete, cu raftul asezat deasupra. Bratul scurt al suportului „L” trece sub raft, cu bratul lung fixat de perete cu elemente specifice de fixare.

Rafturi incorporate

Utilizate in principal in alcove, acest stil de etajere este atasat pe peretii laterali cu suruburi de sprijin, mai degraba decat cu un picior de sprijin in zona de sub etajera.

Acest lucru este ideal pentru casele cu firide sau cu adancituri in pereti, deoarece maximizeaza spatiul din perete pentru depozitare. Genul acesta de etajere incorporate in zidarie sunt unele dintre cele mai interesante si recomandate pentru cei care vor un design rustic sau country.

Rafturi cu inaltimi reglabile

Sinele verticale din aluminiu sau otel sunt fixate de perete, iar etajerele sunt introduse in gaurile din sine. Acestea sunt excelente daca vrei sa reglezi inaltimea rafturilor, deoarece introduci pur si simplu suporturile intr-o alta fanta si poti muta etajerele mai jos sau mai sus.

Etajere flotante

Acestea devin o optiune din ce in ce mai atractiva, deoarece punctele inestetice de sprijin sunt ascunse vederii. Rafturile plutitoare utilizeaza suporturi mai lungi, ca niste tuburi, care sunt fixate de perete si introduse in raftul propriu-zis.

Genul acesta de etajere pot fi folosite in toate camerele si cele ai bune exemple sunt etajera pentru living si cea pentru baie.

Din ce materiale sunt facute etajerele

Citeste continuarea articolului aici: Cum sa iti alegi cele mai bune etajere

{{clean}}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *