Sunt zile in care ne simtim ca si cum am purta in spate greutatea anilor. Poate ca o postura proasta de somn, o accidentare, utilizarea constanta a zonei lombare sau excesul de greutate cauzeaza acest disconfort.

Durerile de spate pot aparea indiferent de varsta, fiind mai frecvente la persoanele care au peste 30 sau 40 de ani sau la cei care nu au o viata activa. Alte cauze ce pot duce la aparitia durerilor de spate sunt: greutatea corporala mare, artrita sau o pozitie incorecta a corpului.

Vestea buna este ca pentru toate exista o solutie, de fapt poti pune in practica mai multe remedii casnice si poti urma cateva recomandari de acasa. Si, bineinteles, iti vom povesti totul in continuare.

Cu toate acestea, nu uita ca, daca ai probleme cu spatele sau orice alta afectiune, trebuie sa ceri aprobare medicala inainte de a face orice activitate care iti va compromite corpul.

Miscare, miscare, miscare!

Exercitiile fizice creeaza muschi puternici si flexibili, care vor fi mai putin predispusi la leziuni, iar activitatea fizica este un aliat in procesul de vindecare a durerilor de spate.

Un program bun include, in general, cele trei forme principale de exercitii fizice: activitati aerobice, exercitii de forta si exercitii de flexibilitate.

Daca petreci prea mult timp pe scaunul de la birou sau nu ai timp sa faci multa miscare, avem solutia! Ia o pauza, o data la 30 de minute, ca sa eviti presiunea exercitata asupra coloanei.

Fa-ti un obicei din a te ridica de pe scaun atunci cand vorbesti la telefon si nu amana pauzele la baie, pentru ca sunt binevenite pentru spatele tau.

Mai mult, daca te confrunti cu problema durerilor de spate, aloca cel putin 10 minute pe zi pentru a face cateva exercitii sau mergi pe jos de fiecare data cand ai ocazia.

Citeste continuarea aici: Cum sa reduci disconfortul creat de durerile de spate?

{{clean2}}
{{clean3}}

4 thoughts on “Cum sa reduci disconfortul creat de durerile de spate?

  1. Ideile prezentate in articol sunt versatile si pot fi adaptate la diferite stiluri de design interior. Apreciem sugestiile practice privind combinatiile de culori si texturi pentru un living modern si confortabil.

  2. Imi place atmosfera creata de nuantele de albastru prezentate in imaginile din articol. Acestea transmit o senzatie de liniste si armonie, perfecta pentru un spatiu destinat relaxarii.

  3. Culoarea albastra este cunoscuta pentru efectul sau calmant si relaxant, astfel ca este perfecta pentru amenajarea unei zone de relaxare precum livingul. Articolul ofera sfaturi practice pentru a integra aceasta culoare in decor.

  4. Articolul este foarte interesant si ofera informatii utile despre cum sa decorezi livingul in nuante de albastru. Ideile prezentate sunt inspirate si pot fi aplicate usor in propria locuinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *