Trusele de urgenta sunt cel mai important lucru de pregatit pe care sperati ca nu va trebui sa le utilizati niciodata.

Este usor sa uitam cat de intunecate pot deveni lucrurile atunci cand dezastrul loveste in viata noastra moderna bine luminata. Daca ai inceput sa cauti ghiduri despre cum faci o lanterna, iti spunem ca cea mai buna solutie este sa cumperi una gata facuta care sa iti ofere si garantia ca va functiona cand ai nevoie de ea.

Nu uita nici de baterii!

O lanterna este un element esential de inclus intr-o trusa de urgenta, din cauza ca ochii nostri depind de lumina. Daca esti prins intr-o situatie de urgenta, este vital sa ai capacitatea de a vedea ce se intampla si cum poti sa te scoti pe tine si pe altii din pericol.

Multi dintre noi au fost destul de norocosi sa nu ne gasim niciodata intr-o situatie de urgenta, motiv pentru care este mult mai important sa invatam cum sa ne pregatim pentru aceasta posibilitate. Exista mai multe tipuri de lanterne pe care le poti cumpara si utiliza.

La ce foloseste o lanterna intr-o trusa de urgenta?

Oricine a petrecut timp in salbaticie sau chiar intr-un oras in timpul unei pene de curent stie cat de intunecata este cu adevarat noaptea. Din fericire, avem mijloacele de a ilumina lumea prin intermediul luminilor noastre portabile inovatoare si al design-urilor bazate pe LED-uri aici.

Multe articole ar trebui sa mearga intr-o trusa de urgenta, inclusiv o trusa de prim ajutor, apa, alimente neperisabile si multe altele, in functie de situatia fiecarei persoane.

Totusi, o lanterna este necesara pentru a folosi pe deplin multe dintre aceste alte articole. Poti sa cumperi chiar o lanterna frontala pentru ca este mai practica si mai usor de utilizat fara sa iti folosesti mainile.

Cea mai simpla utilizare a unei lanterne intr-un kit de urgenta este iluminarea mediului, in interior sau in exterior. Situatiile de urgenta nu apar exclusiv pe timp de noapte, dar multi factori precum terenul si obstacolele usor de evitat in timpul zilei devin extrem de periculoase noaptea daca nu le poti vedea.

Asigura-te ca ai o lanterna de inalta calitate, care va atenua acest pericol in mod semnificativ. O lanterna cu led produce suficient de multa lumina incat sa nu fie nevoie de altceva.

Pe langa iluminarea drumului pe timp de noapte, lanternele pot fi folosite pentru a gasi oameni care au nevoie de salvare si un instrument excelent pentru persoanele care au nevoie de salvare pentru a semnala ajutor.

Daca esti blocat noaptea fara lanterna, este aproape imposibil ca salvatorii sa te vada. In timpul situatiilor de urgenta, localizarea persoanelor care sunt in pericol este jumatate din lupta. Deoarece o lanterna poate face salvarea mai rapida si mai fiabila, merita inclusa in fiecare kit de urgenta.

De asemenea, poti avea la tine si o lanterna cu electrosoc pentru situatiile in care te deplasezi prin zone periculoase sau ramai izolat in zone necunoscute. O astfel de lanterna va functiona si pentru autoaparare si te va ajuta sa ramai in siguranta.

Unde ar trebui sa pastrez o trusa de urgenta?

Urgentele se intampla oriunde si in orice moment. Se pot intampla in casa, pe drum sau in salbaticie. O urgenta te poate forta sa pleci de acasa si sa iesi pe strazi sau sa te lase blocat la kilometri de civilizatie.

Deoarece ora si locul unei situatii de urgenta nu pot fi prezise, cel mai bine este sa fii pregatit in mai multe locatii diferite. Poti pune in trusa de urgenta mai multe tipuri de lanterne, inclusiv o lanterna verde care sa te faca mai usor vizibil.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *