
Memoria contribuie la buna functionare a mintii umane. Este formata din evenimente pe care persoana le afla intr-un moment curent (memoria pe termen scurt) si cele care provin din trecut (memoria pe termen lung). Fara memorie, o persoana nu este capabila sa identifice cine este ea sau indivizii din jur.
Prin urmare, o memorie intacta ajuta omul sa interactioneze cu celelalte persoane fara a intampina vreo tulburare mentala si permitandu-i sa functioneze independent in orice context al vietii.
Nutritia este vitala pentru sanatatea mentala, deoarece mancarea ne ofera acei nutrienti esentiali creierului care ii permit sa functioneze in parametrii optimi. Vorbind despre ameliorarea memoriei, mai jos puteti gasi 2 retete care va vor ajuta in acest sens.
Somon la gratar cu mustar si ierburi
Pestele este una dintre cele mai bune optiuni cand vine vorba despre creier, iar in acest caz, somonul. Fiind un var al morunului si al pastravului arctic, somonul este bogat in proteine, grasimi si colesterol, dar si in magneziu, fier, vitamina A si vitamina C. Contine cea mai mare cantitate de vitamina B, care contribuie la mentinerea sanatatii si la buna functionare a sistemului nervos central.
Conform Eating Well, ingredientele pentru acest preparat includ un file de jumatate de kg. de somon, o lingurita de mustar Dijon, 20 sau 30 fire de ierburi proaspete diverse, doua lamai (taiate in felii subtiri), o lamaie taiata in sferturi, un catel de usturoi si o patrime de lingurita de sare.
…
Citeste continuarea articolului aici: Retete pentru o memorie mai buna