Intodeauna fotoliile au fost asociate cu un confort sporit, astfel ca locul in care acesta este amplasat este si locul din cauza caruia membrii familiei pot deveni rivali.


Dupa o zi stresanta si agitata, fotoliul potrivit ne poate reda starea de bine si de confort. Totodata prin diferitele culori, texturi si forme pe care le poate avea va armoniza incaperea, transformand-o in camera ta preferata.

Ca de fiecare data cand alegem o piesa de mobilier si in cazul fotoliilor trebuie sa avem in vedere toate caracteristicile pe care ne dorim sa le aiba. Mai jos regasesti o clasificare a acestora pentru a iti face decizia mai usoara:

Utilitatea

Daca te-ai gandit doar la a sta pe fotoliu, ei bine, poti sta si pe un simplu scaun. De aceea un fotoliu este util si prin confortul pe care il ofera.

Exista fotolii cu brate din lemn tip Bergère, care te pot face sa te simti ca intr-un vechi salon de la curtea regala frantuzeasca, sau fotolii cu recliner, create special pentru relaxare. Daca iti place sa te cuibaresti intr-un fotoliu cu o carte in brate, atunci poate ai nevoie de unul cu forme prietenoase si texturi placute la atingere.

Poti opta pentru fotolii balansoar daca ai un copil mic (o sa-l poti legana fara efort) sau pentru unele cu umplutura de polistiren pentru mai multa libertate de miscare.

Spatiul disponibil

O sa spui ca fotoliul are oricum niste dimensiuni reduse si nici nu se pune problema sa nu incapa in orice incapere. Doar ca nu este suficient sa incapa, ci trebuie sa poata fi plasat in asa fel incat sa nu fii stanjenit de nimic atunci cand te asezi in el (si, bineinteles, sa nu strice echilibrul proportiilor din camera).

Daca n-ai loc pentru fotoliu decat langa televizor, atunci va trebui sa renunti la emisiunea preferata. Daca ti-ai luat unul cu taburet otoman dar nu ai suficient loc sa-l asezi in fata fotoliului, atunci ai facut o investitie inutila.

La fel si in cazul in care nu vei putea inclina la maxim fotoliul cu recliner, sau in cazul in care balansoarul trebuie sa ramana imobil pentru ca altfel spatarul va lovi perete. De asemenea, trebuie sa masori deschiderea usii, ca sa te asiguri ca fotoliul se va potrivi prin ea.

Tapiteria

Citeste continuarea articolului aici: Sfaturi pentru alegerea fotoliului potrivit

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *