Un par frumos, sanatos si stralucitor cu o nuanta care i se potriveste! Poti obtine toate aceste beneficii si multe altele daca renunti la vopseaua chimica in favoarea celei naturale. Vopselele de par Khadi pe baza de henna sunt solutia perfecta pentru un par sanatos, o nuanta de rosu sau o nuanta cat mai apropiata de culoarea parului tau si o stralucire unica.


Henna (Lawsonia Inermis – o planta originara din India) este un colorant vegetal natural, fiind una dintre cele mai vechi surse de produse cosmetice din lume. Pe langa faptul ca este o vopsea naturala 100%, vopseaua cu henna pot fi considerata un adevarat tratament pentru par: ii confera volum, il face foarte placut la atingere, il protejeaza de soare, opreste caderea acestuia, contribuie la indepartarea matretii si la echilibrarea secretiei de sebum.

Pentru a obtine rezultate optime cu vopselele de par Khadi pe baza de henna este important sa se tina cont de toate informatiile legate de utilizare. Acestea se pot simplifica astfel: pudra vegetala se amesteca cu apa calda, pasta obtinuta se aplica pe par, se lasa sa actioneze si se clateste cu apa.

Important:
– In cazul parului vopsit chimic trebuie sa treaca o perioada (cateva spalari) de la vopsire inainte de a aplica vopselele de par naturale Khadi, deoarece produsele chimice influenteaza negativ PH-ul parului.
– Inainte de a aplica vopseaua se recomanda spalarea parului cu un sampon care nu contine silicon intrucat acest ingredient creeaza o bariera care nu permite vopselei sa actioneze in mod corespunzator.
– Pasta se inlatura de pe par cu apa calda pana cand apa este curata. Nu folositi sampon sau alte produse pentru styling in urmatoarele 24 de ore dupa aplicarea vopselei pentru a permite stabilizarea culorii (24-48 de ore in cazul vopselelor de par care au in compozitie o cantitate insemnata de Indigo – Saten Inchis, Negru, Indigo).

Greseli de evitat cand se folosesc vopselele de par Khadi:

Greseala nr 1: temperatura apei este prea ridicata sau prea scazuta

Temperatura lichidului (apei) cu care se amesteca vopseaua de par Khadi este esentiala pentru a obtine rezultatele dorite. Vopselele de par Khadi care au in compozitie pudra Indigo (Henna Saten Deschis, Henna Saten Nuca, Henna Saten Inchis, Henna Negru, Blond Golden, Blond Deschis, Blond Mediu si pudra de Indigo pura) se amesteca cu apa la 50°C. Pigmentii de culoare din vopselele cu Indigo coloreaza intens parul doar daca se respecta aceasta temperatura.

Daca temperatura lichidului este prea ridicata, chiar si o nuanta de saten inchis poate capata nuante de rosu intens sau portocaliu, iar in anumite circumstante vopseaua isi poate pierde capacitatea de colorare. Daca temperatura lichidului este prea scazuta, se anihileaza capacitatea de colorare a hennei din compozitia vopselei. Din acest motiv se pot obtine nuante de verde.

Vopselele de par care contin o cantitate mare de henna (Henna Pura sau Henna & Amla sau Henna & Amla & Jatropha) se amesteca cu apa fierbinte la 90°C. Astfel, capacitatea de colorare a hennei devine maxima si se evita obtinerea unor nuante sterse.

Solutie – se recomanda folosirea unui termometru. Estimarea temperaturii lichidului se poate face cu ajutorul unui termometru.

Greseala nr 2 – temperatura necorespunzatoare in timpul aplicarii vopselei sau in timpul de actionare al vopselei

Este posibil sa se obtina nuante nedorite, chiar daca s-a tinut seama de temperatura lichidului folosit pentru vopselele de par Khadi. Acest lucru se poate intampla daca nu se tine cont si de temperatura din timpul aplicarii sau de temperatura din perioada de actionare a vopselei.

Este esential ca pasta obtinuta din amestecarea pudrei Khadi cu apa sa fie mentinuta calda in timpul aplicarii. Chiar si pasta obtinuta din vopselele de par care au in compozitie o cantitate mare de Indigo trebuie sa fie mentinuta calda pentru a putea beneficia de capacitatea maxima de colorare a vopselei.

Daca pasta este prea rece in timpul aplicarii, vopseaua pierde din puterea de colorare si deci prin urmare nici henna din compozitie nu mai coloreaza suficient. Din acest motiv se poate obtine o nuanta cu o tenta usor verzuie.

Solutie – se recomanda ca vopseaua de par sa fie amestecata cu apa intr-un recipient de ceramica deoarce acest material mentine pasta obtinuta calda si previne racirea acesteia. Pentru a mentine temperatura corespunzatoare, recipientul de ceramica poate fi tinut in apa calda pe durata aplicarii vopselei pe par.

Citeste continuarea articolului aici: Vopselele de par Khadi, nuante naturale pentru un par sanatos